Miód Z MALINAMI


MIÓD Z MALINAMI PUCER - aktualności

11.06.2012

Wręczenie cetyfikatu przez marszałka województwa warmińsko-mazurskiego

Wydłuża się lista przedsiębiorstw, które przystąpiły do sieci „Dziedzictwa Kulinarnego Warmia Mazury Powiśle”. Tym samym wzbogaca się oferta kuchni regionalnej i tradycyjnej. We wtorek 17 kwietnia w Urzędzie Marszałkowskim w Olsztynie nastąpiło wręczenie certyfikatów przynależności do tej sieci kolejnym trzynastu przedsiębiorcom.


- Dzięki zachowaniu i kultywowaniu własnego dziedzictwa kulinarnego każdy region w Europie zapewnia mieszkańcom i turystom wrażenia, z jakimi nie można się zetknąć gdzie indziej – mówi Jacek Protas, marszałek województwa warmińsko-mazurskiego. – Stąd wysokie wymagania, które muszą spełnić przedsiębiorcy, ale i duże zainteresowanie siecią i jej ofertą gastronomiczną. W ten sposób dziedzictwo kulinarne daje olbrzymie możliwości wykorzystania go w rozwoju turystyki.

Wśród przedsiębiorców, którzy odebrali z rąk wicemarszałka Jarosława Słomy certyfikaty potwierdzające włączenie ich do sieci dziedzictwa kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla. Jest Pasieka Pucer Dariusz i Małgorzata Pucer. Regionalna sieć Dziedzictwa Kulinarnego Warmia Mazury Powiśle zrzesza obecnie 127 członków. Istotną rolę w sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego odgrywa powiązanie regionalnych producentów surowców, przetwórców żywności i podmiotów zajmujących się gastronomią, tworząc fundamenty funkcjonowania rynku lokalnego w dziedzinie produkcji surowców rolnych, żywności i usług gastronomicznych oraz sprzyjając rozwojowi bezpośredniej sprzedaży na miejscu. Przekłada się to bezpośrednio na kształtowanie się lokalnego i regionalnego rynku pracy.





Dane teleadresowe

 

Pasieka Pucer Dariusz Pucer


Pastwiska 7
11-410 Barciany

tel. 508381243, 508381244

www.pasiekapucer.pl

www.pasiekapucer.2hi.pl

e-mail: pasiekapucer@wp.pl

Liczba odwiedzin: 184429

Pasieka PUCER, miód, miód z poziomkami, miód lipowy, miod, pucer, miód spadziowy, bartnik