Miód


Gospodarstwo pasieczne PUCER - aktualności

14.05.2014

Ogólnopolskie Forum Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego

W dniach 12-14 maja w Osadzie Karbówko w województwie kujawsko-pomorskim odbyło się Doroczne Forum Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego.

W obecności dwóch przedstawicieli właściciela licencji (Stowarzyszenia Gmin Południowo-wschodniej Skanii SÖSK) oraz Europejskich Koordynatorów przedstawiciele 14 regionów członkowskich dyskutowali o strategii rozwoju sieci, jej promocji, marketingu oraz włączeniu do dziedzictwa kulinarnego kolejnych zainteresowanych regionów. Obecnie sieć liczy 32 regiony z 12 państw europejskich. Po raz pierwszy na forum obecny był przedstawiciel nowego regionu kandydującego – Angus w Szkocji.

 Udział w Forum wzięła również delegacja województwa warmińsko-mazurskiego, na czele z wicemarszałkiem Jarosławem Słomą. W jej skład weszli również członkowie biznesowi sieci, reprezentujący takie obiekty jak: Siedlisko na Półwyspie z Wierzby, Pasiekę Pucer z Pastwisk, Wytwórnię Makaronów Refama z Reszla, Stary Folwark z Tumian, Wytwórnię wędlin W. Dreszlera z Nowego Miasta Lubawskiego, Gospodarstwo rolne „Ciche wody” z Wężówka, Ubojnię z Gucina, Ekofarmę Vitalis z Zastawna oraz Restaurację Krys-Stan z Olsztyna.





Dane teleadresowe

 

Pasieka Pucer Dariusz Pucer


Pastwiska 7
11-410 Barciany

tel. 508381243, 508381244

www.pasiekapucer.pl

www.pasiekapucer.2hi.pl

e-mail: pasiekapucer@wp.pl

Liczba odwiedzin: 179745

Pasieka PUCER, miód, miód z poziomkami, miód lipowy, miod, pucer, miód spadziowy, bartnik