Miód


Gospodarstwo pasieczne PUCER - aktualności

12.04.2012

Kiermasz produktów regionalnych

Na Targu Rybnym w Olsztynie 5 kwietnia odbył się po raz pierwszy w tym roku kiermasz produktów regionalnych Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Warmia, Mazury i Powiśle.
Kiermasz cieszył się dużym zainteresowaniem mieszkańców, którzy chętnie nabywali produkty najwyższej jakości tuż przed Świętami Wielkanocnymi. W ofercie były dostępne m.in. : ciasta, wędliny, ryby oraz pieczywo, nabiał czy miody. Absolutnym hitem w ocenie Klientów były nasze miody. Poza tradycyjnymi, pojawiły się i nowości. Jednymi z ciekawszych były miody z malinami i poziomkami. Nie tylko pyszne w smaku, ale też pachnące leśnym runem.

Europejska Sieć Dziedzictwa Kulinarnego zrzesza producentów, przetwórców oraz restauratorów, którzy promują lokalne i regionalne produkty, rozwijając drobną przedsiębiorczość i turystykę w regionach Europy. Warmia i Mazury przystąpiły do sieci w 2005 roku jako pierwszy region Polski. Obecnie do sieci należy już 10 regionów. Na koniec 2011 roku uczestniczyło w niej 96 lokali gastronomicznych, restauracji oraz producentów żywności na Warmii i Mazurach. W naszym regionie w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego działa 119. producentów i restauratorów.

Kolejne kiermasze lokalnych łakoci już niebawem. Następną prezentację wyrobów członków sieci zapowiedziano na 12 maja. Kolejne kiermasze – 9 czerwca, 27 października i 22 grudnia.



Dane teleadresowe

 

Pasieka Pucer Dariusz Pucer


Pastwiska 7
11-410 Barciany

tel. 508381243, 508381244

www.pasiekapucer.pl

www.pasiekapucer.2hi.pl

e-mail: pasiekapucer@wp.pl

Liczba odwiedzin: 179745

Pasieka PUCER, miód, miód z poziomkami, miód lipowy, miod, pucer, miód spadziowy, bartnik