Miód akacjowy - tradycyjny
Opis
Miód nektarowy akacjowy charakteryzuje się bardzo jasną barwą, w postaci płynnej jest prawie przezroczysta.
Pachnie kwiatami robinii akacjowej, w smaku łagodny, bardzo słodki. Ze względu na wysoką zawartość fruktozy krystalizuje się bardzo wolno, przechowywany w temp. ok. 20 stopni C pozostaje w postaci płynnej przez kilka miesięcy.
Wspomaga leczenie cukrzycy, zaburzeń trawienia, oraz schorzeń żołądka i jelit. Osoby, które narażone są na nadmierny wysiłek psychiczny, czy fizyczny powinny spożywać ten miód. Składa się on przeważnie z cukrów prostych i dlatego bardzo szybko dostarcza energii naszemu organizmowi. Cukry proste są w pierwszej kolejności wchłaniane do krwi i w ten sposób doskonale odżywiają nasze mięśnie czy inne komórki ciała. Miód ten sprawi, że na pewno poczujemy się odprężeni i zrelaksowani.
Okłady z naturalnego miodu bardzo dobrze wpływają na gojenie się i likwidowanie zakażeń.
Jest bardzo łagodny i chętnie wybierają go dzieci.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.