Miód leśny - ekologiczny
Opis
Miód nektarowo-spadziowy leśny BIO z mazurskiej pasieki ekologicznej w 100 % pochodzi z własnej certyfikowanej pasieki ekologicznej co gwarantuje bogactwo nieskażonej przyrody i lasów. Położenie pasieki zapewnia brak dużych aglomeracji oraz przemysłu. Pozyskiwany jest w tradycyjny sposób sięgający tradycją do 1957 r. co zapewnia zachowanie wszystkich walorów smakowych i zdrowotnych. Posiada certyfikat zgodności w zakresie produkcji metodami ekologicznymi nr PL-EKO-02-002216
To prawdziwa esencja darów mazurskiej przyrody. Pozyskany z szałwii lekarskiej, maliny, dziurawca, delikatności dodaje naktar z drzew lipy, aromat to uczestnictwo polnego rumianku i leśnych ziół. Smak natomiast zawdzięcza nektarowi z chabra. Cechuje go duży udział spadzi liściastej z drzew lipy i dębu.
Korzystnie wpływa na choroby dróg oddechowych, przeziębienia, poprawia odporność organizmu i reguluje przemianę materii. Wszystkie te czynniki pozwalają stawiać go wysoko wśród miodowej elity.
Jaka jest różnica między tradycyjnym miodem a certyfikowanym miodem ekologicznym?
Są 3 czynniki, które pozwalają certyfikować pasiekę jako ekologiczną:
1. Teren, gdzie zlokalizowana jest pasieka. W promieniu 3 km nie ma upraw konwencjonalnych. Tylko 1 nasza pasieka jest certyfikowana i znajduje się na takim terenie. Pozostałe są konwencjonalne.
2. Sposób leczenia i prowadzenia pasieki - wyłącznie naturalne sposoby, co oczywiście jest we wszystkich pasiekach, bo przy pszczołach nie da się inaczej,
3. Sposób zakarmienia na zimę - w pasiece ekologicznej pszczoły pozostawiane są na zimę na miodzie ekologicznym.
Te czyniki sprawiają, że miód jest najwyższej jakości o niepowtarzalnych walorach smakowych i zdrowotnych.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.