Miód rzepakowy kremowany z imbirem
Opis
Miód rzepakowy kremowany z imbirem zachwyca jasną, perłową barwą i fantastycznie rozsmarowuje się.
Miód z imbirem doskonale sprawdzi się jako:
- słodka, zdrowa przekąska;
- dodatek do śniadania lub podwieczorku np. do musli, owsianek, tostów, naleśników;
- zdrowy składnik deserów np. do lodów;
- zamiennik cukru np. do herbaty;
Można go stosować do rozgrzewającej herbaty: miód słodzi, a imbir oddaje nieco smaku napojowi. Idealny do herbatki kiedy zmarzniesz, cudownie rozgrzeje i zapobiegnie przeziębieniu. Ma właściwości rozgrzewające i przeciwzapalne.
Imbir posiada mocny smak, dlatego doskonale pasuje do miodu. Początkowo wyczuwalna jest słodycz miodu a następnie charakterystyczny, cytrynowo-pieprzowy smak imbiru. Mieszkańcy Dalekiego Wschodu uważają go za afrodyzjak!
Miód rzepakowy jest miodem o największej zawartości glukozy i aminokwasów. Jest cenną odżywką regeneracyjną w stanach wyczerpania fizycznego i psychicznego. Skutecznie leczy choroby serca, naczyń wieńcowych i układu krążenia. Potas i magnez zawarte w miodzie wpływają korzystnie na mięsień sercowy, stabilizują ciśnienie krwi i przyczyniają się do zahamowania procesu miażdżycowego. Doskonale sprawdza się w leczeniu przeziębienia, stanów zapalnych górnych dróg oddechowych. Łagodzi kaszel. Pomocny w schorzeniach nerek i układu moczowego, wspomaga terapię choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy.
Składniki : miód rzepakowy, imbir (1%)
Najlepiej spożyć przed upływem 36 miesięcy od daty konfekcjonowania.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.